Manege de prinsenstad

Introductie

Onze accommodatie heeft een unieke locatie middenin het natuurgebied van Vereniging Natuurmonumenten met aangrenzende weilanden, maar ook uitstekend bereikbaar gezien de ligging aan de secundaire weg van de A13. Gezien de groots opgezette accommodatie met vele trainingsmogelijkheden en de veelzijdigheid in het aanbod aan boxen, is er een ruime keuze voor elke ruiter en amazone om zich thuis te voelen.

“Uniek aan het Prinsenstad complex is het grote aanbod aan overdekte accommodaties.”
Fam. Duijndam
Manege de prinsenstad

Stalling

Voor de behuizing van alle viervoeters hebben wij een gevarieerd aanbod van verschillende soorten binnen- en buitenboxen. Ruimte en goed geventileerde boxen zijn er voor zowel onze privépaarden en -pony’s als onze manegepaarden en –pony’s. Niet alleen onze klanten maar de paarden moeten zich ook bij ons ‘thuis voelen’!

Manege de prinsenstad

Zadelkamers

Elke stal beschikt over een eigen zadelkamer waarbij iedere pensionklant een eigen kast heeft zodat hun uitrusting netjes kan worden opgeborgen. Voor ieder manegepaard en/of pony is er een eigen hoofdstel en zadel. Dit harnachement heeft een eigen plek in de grote zadelkamer (zie foto) met een betreffend naambordje. Ook is er de mogelijkheid voor het schoonmaken van het harnachement.

Manege de prinsenstad

BINNEN RIJBANEN

Manege de Prinsenstad beschikt over drie binnen rijbanen allen met verlichting, spiegels en muziekinstallatie. De eerste overdekte rijbaan met afmetingen van 20 x 40 meter grenst aan de eerste (boven) kantine. Van daaruit kan onder het genot van een hapje en een drankje de les of de wedstrijd worden gevolgd.  De tweede rijbaan dateert van 1975 en ligt tussen twee manegestallen in. Deze rijbaan heeft een ruime entree en eveneens de afmetingen van 20 x 40 meter.  De derde rijbaan is in 1989 gebouwd en grenst direct aan de buiten rijbanen. In 2000 is deze rijbaan verlengd tot 70 meter lang, wat deze rijbaan  zeer geschikt maakt voor (inter)nationale wedstrijden. Zowel alle binnen- als buitenrijbanen beschikken over een bodem van de Firma Agterberg, bekend van alle internationale concoursen.

Rijbaan 3 van 20 x 70 meter aangrenzend aan buitenkantine
Rijbaan 1 van 20 x 40 meter aangrenzend bovenkantine
Rijbaan 2 van 20 x 40 meter
Paddock van 20 x 40 meter

Manege de prinsenstad

buiten RIJBANEN

De grote buitenrijbaan is te verdelen in vier rijbanen van 20 x 40 meter. Deze rijbaan beschikt over een uniek drainage systeem, zodat het hele jaar door op een perfecte bodem gereden kan worden. Met de professionele buitenverlichting kan ook 's avonds tot laat buiten gereden worden. Los van de vier buitenrijbanen is er een apart springterrein van zo’n 2.000m² waar elke dag gesprongen kan worden als ook kan worden losgereden voor de springwedstrijden.

Manege de prinsenstad

De 'toren'

Een specialiteit van Manege de Prinsenstad is de unieke lesruimte voor beginnende ruiters en amazones. Tot 2017 gaven wij deze lessen in een van oudser gerestaureerde hooiberg genaamd de Toren, die eind 2017 op een andere plaats opnieuw is gebouwd. In deze ruimte worden de grondbeginselen van het rijden zorgvuldig bijgebracht, zoals het verkrijgen van balans, het lichtrijden en doorzitten, afwenden,  maar o.a. ook een uitleg van de basisgangen, het op- en afstijgen en het harnachement. Met de aanwezigheid van de toren, hoeven beginnende ruiters hun eerste lessen niet aan de longe te volgen. Wanneer de instructeur zeker is van een basisvertrouwen tussen ruiter en paard, worden de lessen in een van de rijbanen voortgezet.

De nieuwe toren is moderner en groter opgezet. Deze overdekte ruimte voor beginnende ruiters en amazones biedt ook de mogelijkheid  voor ouders om te kijken tijdens deze eerste lessen.