Manege de prinsenstad

Onze Historie

Hoe het allemaal begon

De oorsprong van Manege de Prinsenstad begint met de liefde voor paarden van de heer Theo Duijndam Senior. Levend en werkend op de boerderij werd hij als fervent landelijk ruiter in de zestiger jaren met diverse paarden kampioen van Zuid-Holland en Brabant voor zowel Z-springen als Z-dressuur. 

sinds 1968

In 1967 werd de start gemaakt met de bouw van Manege de Prinsenstad en in april 1968 werd de manege officieel geopend door de burgemeester van Delft. De Delftsche Courant meldde dat "een dergelijke instelling broodnodig is in een stad als Delft."

Uitbreiding

Door de jaren heen is de manege steeds verder uitgebreid tot een uitgebreid complex met een verscheidenheid aan stallen en een groot aanbod aan overdekte accommodaties. Zo zijn er drie indoor rijbanen en vier buitenrijbanen, een aparte springpiste, een overdekte paddock, een overdekte stapmolen, twee overdekte longeercirkels en een unieke indoor lesruimte voor beginners (de toren).

Erkenning

In de jaren tachtig en negentig ontving Manege de Prinsenstad als eerste manege van Nederland de drie en later vier sterren erkenning van de Federatie Nederlandse Ruiter Sportcentra (FNRS). Deze overkoepelende branche organisatie voor maneges hanteert tegenwoordig een hoogste erkenning van vijf sterren die Manege de Prinsenstad geruime tijd geleden toegekend kreeg.

Manege de prinsenstad

Accommodatie

Over onze accommodatie

Gezien de groots opgezette accommodatie met vele indoor- en outdoor trainingsmogelijkheden en de veelzijdigheid in het aanbod aan boxen, is er een ruime keuze voor elke ruiter en amazone om zich bij ons thuis te voelen. Samen met onze medewerkers staan wij graag klaar om onze klanten bij alle facetten van de paardensport te begeleiden. 

Tweede en derde generatie actief in het bedrijf.
Fam. Duijndam
Manege de prinsenstad

Instructie

Manege de Prinsenstad is een opleidingscentrum gericht op de disciplines dressuur en springen. Het werken met een levend wezen maakt de paardensport zowel gecompliceerd als aantrekkelijk. Elk paard is anders in houding, beweging en karakter. Bij het werken met een paard is geen dag hetzelfde en een hippische opleiding stopt dan ook nooit. Vandaar dat onze instructeurs zelf ook nog dagelijks bezig zijn hun kennis en vaardigheden te verfijnen.

Manege de prinsenstad

Pensionstalling

Over onze Pensionstalling

Manege de Prinsenstad is een 5-sterren accommodatie die voldoet aan uiteenlopende wensen op het gebied van pensionstalling. De Prinsenstad is een echt familiebedrijf waar persoonlijke aandacht centraal staat. Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons ‘thuis voelt’. Na een drukke dag is immers niets prettiger dan in een vertrouwde omgeving met professionele begeleiding je sport te kunnen beoefenen.

Manege de prinsenstad

Manegepaarden & -Pony's

Manege de Prinsenstad beschikt over een ruime keuze aan kwaliteitspaarden en –pony’s. Er zijn zeer ervaren en rustige paarden en pony’s beschikbaar zodat beginnende ruiters en amazones vertrouwd kunnen raken met de sport. Ook zijn er paarden voor klanten die op een hoger dressuur- of springniveau rijden.

Manege de prinsenstad

Verenigingen

Onze verenigingen

Als uw paard of pony bij ons in pension staat en u bent lid van de Rijvereniging De Prins of De Delftse Ponyclub (DPC), krijgt u extra instructie. Deze lessen worden verzorgd door instructeurs van Manege de Prinsenstad. De verenigingen hebben al vele jaren hun thuisbasis op onze manege. Rijvereniging De Prins is sinds 1974 actief en hiervan zijn ruiters en amazones lid die een paard berijden. De Delftse Ponyclub is in 1977 opgericht, speciaal voor ruiters en amazones tot 18 jaar. Zowel RV de Prins als de DPC organiseren regelmatig landelijke KNHS dressuurwedstrijden. Voor meer info, zie de websites van de verenigingen: www.rvdeprins.nl
en www.delftseponyclub.nl