Manege de prinsenstad

Wedstrijden Kids

Manege de Prinsenstad staat bekend om de vele wedstrijden die het hele jaar door voor ruiters op alle niveaus worden georganiseerd. Zelfs de meest beginnende ruiters kunnen onze eigen A-­proeven rijden. Deze zijn vervolgens een mooie opstap naar de officiële FNRS (F)­proeven!

Oefen thuis alvast je A- of F-proef!

Er gaat niets boven de instructie en de tips van je instructeur. Toch kun je ook thuis alvast je wedstrijdproef voorbereiden. Hieronder staat de rijbaan met de letters voor je uitgetekend. In de 20m bij 40m bak hangen de letters A, F, B, M, C, H, E en de K. Een ezelsbruggetje om de letters te onthouden is: Alle Friese Boeren Met Centen Hebben Een Koe.

Met je proef erbij kun je deze stap voor stap alvast doorlopen. Succes!

Manege de prinsenstad

A-ProeVEN

wedstrijden

a-proeVEN

Onze eigen ontwikkelde A-proeven zijn speciaal voor ruiters en amazones die nog niet zo ervaren zijn. De A-proeven bestaan uit A1 en A2 proeven. Tijdens A2 proeven zijn er twee combinaties in de rijbaan die wedstrijd rijden. Een ervaren voorrijder die niet deelneemt aan de wedstrijd rijdt voorop. Op die manier kunnen de kinderen zo ontspannen mogelijk kennismaken met de wedstrijdsport. Tijdens A1 proeven rijden combinaties alleen in de rijbaan. De A-proeven kunnen gezien worden als een mooie opstap naar de officiële FNRS (F)-proeven.

A2 proeven met een voorrijder
Manege de prinsenstad

F-proeVEN

wedstrijden

VERVOLGTRAJECT f-proEVEN

De F-Proeven zijn geschikt voor ruiters en amazones die op manegepaarden en pony’s rijden. Qua niveau betreft het beginnende combinaties tot en met gevorderden. Om naar de volgende klasse te promoveren moet de ruiter voldoende promotiepunten behalen. Tevens is er aan een aantal proeven een theorie-examen gekoppeld.

Voor meer informatie over de F-proeven verwijzen we naar de website van de KNHS.

Manege de prinsenstad

Onderling kampioenschap

Instructie

over Onderling kampioenschap

Alle onderlinge wedstrijden die gedurende het jaar worden verreden door onze jeugdige ruiters en amazones van Manege de Prinsenstad tellen mee voor het grote onderlinge kampioenschap.

Het onderlinge kampioenschap van de Prinsenstad wordt sinds jaar en dag gehouden op de Tweede Pinksterdag. Dan wordt de laatste en alles beslissende wedstrijd gereden. De dag wordt altijd op indrukwekkende wijze afgesloten met meerdere parades.  Een dag om ieder jaar in uw agenda te noteren met prachtige slotparades!

Manege de prinsenstad

Oefenspringen

Wedstrijden

Oefenspringen KIds

Tijdens professioneel opgezette oefenparcoursen is er ook speciale aandacht voor kinderen die hier aan mee willen doen. Dat zijn kinderen met een eigen paard of pony. Dit vindt plaats onder professionele begeleiding en met veel persoonlijke aandacht om ervaring op te doen in het springen van parcoursen.

Wij vinden het erg belangrijk om op deze manier de springsport in de regio en vooral ook de startende jeugd te stimuleren.

Deze oefenparcoursen variëren in hun aanbod, afhankelijk van de tijd in het jaar. Soms kan een oefenparcours ook worden gecombineerd met een wedstrijd. Deze oefenparcoursen staan niet altijd vermeld in ons huisblad de Klepper. Voor het actuele aanbod kunt u het beste contact opnemen met de familie Duijndam, de agenda op deze website raadplegen of onze facebook-pagina regelmatig bekijken.

Manege de prinsenstad

Landelijke wedstrijdEN DPC

wedstrijden

delftse ponyclub

Landelijke wedstrijden speciaal voor kinderen worden verreden via onze vereniging: de Delftse Ponyclub. Zie hiervoor de pagina van de vereniging of de website van de Delftse Ponyclub, www.delftseponyclub.nl.