Manege de prinsenstad

Wedstrijden 

Van beginnende ruiters die onze eigen A-­proeven kunnen rijden tot en met subtop dressuurwedstrijden; alles vindt plaats op de Prinsenstad! Naast de wedstrijden die gelden voor promotiepunten worden er ook veel onderlinge wedstrijden georganiseerd op de Prinsenstad. Deze zijn vaak een mooie oefening maar tellen ook mee voor de onderlinge competitie die uitmondt in het jaarlijkse kampioenschap op 2e Pinksterdag.

Manege de prinsenstad

A-ProeVEN

wedstrijden

a-proeVEN

Voor de ruiters en amazones die nog niet zo ervaren zijn, organiseren wij wedstrijden waarbij onze eigen ontwikkelde A-proeven worden verreden. Tijdens de A1 proeven rijden combinaties alleen in de rijbaan, maar tijdens de A2 proeven zijn er twee combinaties in de rijbaan met een voorrijder. Zo kunnen de onervaren kinderen de proefonderdelen zo goed mogelijk oefenen. Deze A-proeven zijn een mooie opstap naar de officiële FNRS (F)-proeven waarbij via promotiepunten doorgestroomd kan worden naar een hogere klasse.

Manege de prinsenstad

F-proeVEN

wedstrijden

fNRS-proEVEN

De F-proeven zijn geschikt voor ruiters en amazones die op manegepaarden en pony’s rijden. Qua niveau betreft het beginnende combinaties tot en met gevorderden. Om naar de volgende klasse te promoveren moet de ruiter voldoende promotiepunten behalen. Tevens is er aan een aantal proeven een theorie-examen gekoppeld.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de Federatie van de Nederlandse Ruitersportcentra.

Manege de prinsenstad

Onderlinge wedstrijd

wedstrijden

over Onderlinge wedstrijd

Alle onderlinge wedstrijden die gedurende het jaar worden verreden door ruiters en amazones van Manege de Prinsenstad tellen mee voor het grote onderlinge kampioenschap. Zowel de beginnende A-proeven, F-proeven voor mensen die manegepaarden- of pony’s rijden als de KNHS proeven die gereden worden door ruiters en amazones met een eigen paard. Ook worden er onderlinge springwedstrijden georganiseerd.

Tijdens het grote kampioenschap traditioneel op Tweede Pinksterdag wordt de laatste en alles beslissende wedstrijd gereden. De dag wordt altijd op indrukwekkende wijze afgesloten met meerdere parades. Speciaal voor de jeugd bestaat de Jeugdvereniging de Kwikzilver. Deze organiseert onderlinge dressuur- en springwedstrijden voor kinderen tot 18 jaar. Zowel ruiters en amazones met een eigen paard of pony als kinderen die op manegepaarden of pony's rijden kunnen lid worden van deze vereniging. Ook hiervoor is een speciaal Kwikzilver kampioenschap in de maand december op de Prinsenstad. En Prinsenstadkampioen worden, dat is een ware ere kwestie!

Manege de prinsenstad

Oefenspringen

Wedstrijden

Oefenspringen OP de prinsenstad

Regelmatig worden er professioneel opgezette oefenparcoursen georganiseerd, zowel in de binnen rijbaan als op het buitenterrein. Het is een ideale manier om onder uitstekende omstandigheden te kunnen trainen. Indien gewenst kunnen onder professionele begeleiding en met veel persoonlijke aandacht jonge paarden met hun ruiters, onervaren combinaties of geroutineerde ruiters en amazones een mooi aangekleed parcours rijden.

Wij vinden het erg belangrijk om op deze manier de springsport in de regio en vooral ook de startende jeugd te stimuleren.

Deze oefenparcoursen variëren in hun aanbod, afhankelijk van de tijd in het jaar. Soms kan een oefenparcours ook worden gecombineerd met een wedstrijd. Deze oefenparcoursen staan niet altijd vermeld in ons huisblad de Klepper. Voor het actuele aanbod kunt u het beste contact opnemen met de familie Duijndam of de agenda op deze website raadplegen.

Manege de prinsenstad

Landelijke wedstrijd

wedstrijden

landelijke wedstrijden

Het hele jaar door organiseren onze verenigingen RV de Prins voor paarden en de Delftse Ponyclub voor pony's landelijke wedstrijden. Verschillende ruiters en amazones van binnen en buiten de manege nemen hieraan deel. Zij streven naast het plezier van de dag, naar een positief beoordeelde proef die voor promotie naar een hoger wedstrijdniveau kan zorgen. Daarnaast organiseert Stichting Concours Delft twee keer per jaar het grote Concours Delft. Sinds 2018 is de hoofdsponsor van Concours Delft Indis Verzekeringen.

Manege de prinsenstad

Subtop

Wedstrijden

over subtop

Subtopdressuurwedstrijden worden georganiseerd voor combinaties van een hoog niveau. Dit zijn de klassen ZZ-Zwaar, Lichte, Midden en Zware Tour, Junioren en Young Riders. Subtopwedstrijden staan garant voor goede locaties en hoog gekwalificeerde juryleden.