Manege de prinsenstad

Sport paarden

Onze sport paarden

Na het kopen van een paard bieden we onze eigen klanten graag persoonlijke begeleiding. Met goede instructie en training van het paard en professionele begeleiding van de nieuwe combinatie is de kans op een positieve ontwikkeling zo groot mogelijk.
Als u meer wilt weten over ons actuele aanbod van paarden op stal bij Manege de Prinsenstad, kunt u zich altijd wenden tot de familie Duijndam.

Manege de prinsenstad

Fokkerij paarden

Onze fokkerij paarden

Binnen de handelsstal van Manege de Prinsenstad legt de familie Duijndam zich ook op enige bescheiden wijze toe op de fokkerij. De fokkerij is (o)pa Duijndam gestart met zijn Rigoletto merrie Urgenta. Daar is een aantal fijne paarden uit voortgekomen en nog altijd wordt er gefokt met haar nazaten. De stammerrie Urgenta staat onder meer te boek als de moeder van het internationale springpaard Bollvorm’s Futre (v.Notaris) waar de gebroeders Schröder nog mee hebben gereden. Ook het 1.40 paard Jasmine (v.Ahorn) en GP dressuurpaard Banzai komen uit Urgenta, die op basis van haar eerste drie nakomelingen prestatie werd. 
Daarbij staat zij eveneens te boek als grootmoeder van Grand Prix springpaard Hallmark Elite (uit Hermajesty ster van Lord Byron) onder Ier Dermot Lennon.

Het doel van onze fokkerij is het fokken van een goed sportpaard. We proberen elk jaar een steeds beter sportpaard te fokken!