Manege de prinsenstad

Instructie 

Manege de Prinsenstad is een opleidingscentrum gericht op de disciplines dressuur, springen en recreatie onder begeleiding. Naast de reguliere instructie kunnen onze klanten terecht voor een volledig pakket aan diensten,  zoals ook het zadelmak laten maken van hun sportpaard tot aan het uitbrengen van het paard op wedstrijden. Met een vakkundige instructeur, het paard dat bij u past inclusief degelijk materiaal, een prettige rijbaan kan uw les beginnen!

Manege de prinsenstad

Van beginnend tot gevorderd

Instructie

Volwassenen en kinderen

Manege de Prinsenstad is een opleidingscentrum gericht op de disciplines dressuur, springen en recreatie onder begeleiding.
Volwassenen en kinderen bieden wij zowel Nederlandse als Engelstalige instructie vanaf beginnend tot en met ver gevorderd niveau.

Voor een goede opleiding is een eerste vereiste goed materiaal. Manege de Prinsenstad beschikt allereerst over kwalitatief uitstekende paarden die geschikt zijn om het werk aan te kunnen voor mensen met uiteenlopend niveau. De paarden lopen elke dag mee in de lessen. In de periode van april tot en met september/oktober (afhankelijk van het weer) in de wei en in de andere maanden worden ze naast het rijden los gelaten in een van de rijbanen of paddock.

De zeer rustige en ervaren paarden worden gebruikt voor de introductielessen in de toren. Speciaal voor de kinderen die bij ons rijden is er veel aandacht. Er zijn zeer ervaren pony’s aanwezig zodat de kinderen rustig vertrouwd kunnen raken met de sport. Ook zijn er paarden beschikbaar voor klanten die op een hoger niveau rijden.

"Wanneer de grondbeginselen zijn geleerd in de Toren, worden de lessen vervolgd in een van de grote rijbanen in een groeps- of privéles."
Lex Duijndam

Het werken met een levend wezen maakt de paardensport een zeer boeiend vak. Elk paard is anders in houding, beweging en karakter en ook hetzelfde paard gedraagt zich zoals ieder mens niet elke dag hetzelfde. Een hippische opleiding stopt dan ook nooit. Onze instructeurs zijn zelf nog dagelijks bezig hun kennis en vaardigheden te trainen. Jarenlang werd er onderricht gegeven door de gerenommeerde instructeur wijlen Dhr. Piet Oothout (zie archieffoto hierboven).

Met het paard dat bij u past inclusief degelijk materiaal, een prettige rijbaan en een vakkundige instructeur, kan uw les beginnen! Voor specifieke vragen over lessen en tarieven, kunt u altijd contact opnemen met de familie Duijndam.

Manege de prinsenstad

Lesovereenkomst

Instructie

Lesovereenkomst

Voor wat betreft de manegelessen werken wij met kwartaal leskaarten waarbij wij uitgaan van één lesuur per week. Voor nieuwe klanten worden er eerst drie proeflessen aangeboden die per keer kunnen worden voldaan voordat het kwartaal abonnement in gaat. Een lesovereenkomst gaat u aan voor een periode van drie maanden en wordt zonder schriftelijke opzegging weer verlengd voor dezelfde periode. Voor het opzeggen van uw lesovereenkomst geldt een opzegtermijn van één maand.

Manege de prinsenstad

Groepsles

Instructie

Groepsles 

Na de beginnende instructie, veelal gestart in onze Toren kan de overstap worden gemaakt naar een beginnende groepsles. Of als u al ervaring heeft kunt u direct instromen in een van de groepen waarvan de instructeur bepaalt of daarin past. U kunt tijdens de lessen in colonne rijden, of als u ruimere ervaring heeft kunt u in de lessen vrij rijden. Deze groepslessen gelden zowel voor dressuur als springen.

Groepsles door instructeur Remy Lander
Manege de prinsenstad

Privéles

Instructie

Privéles

Voor een nog intensievere begeleiding bieden wij ook de mogelijkheid voor het volgen van privélessen. Ook hier geldt dat deze lessen geboden kunnen worden voor springen en dressuur tot en met gevorderd niveau. Privélessen zijn niet alleen voor mensen met een eigen paard mogelijk. Ook mensen die op manegepaarden rijden kunnen privélessen volgen.

Via onze administratie kan er een afspraak op maat gemaakt worden voor een privéles met een van onze instructeurs. Foto hierboven: Privéles door Jos Duijndam op manegepaard

Privéles privépaard door Anton Duijndam
Privéles manegepony door Lex Duijndam
Privéles privépaard door Brandon Duijndam
Manege de prinsenstad

Instructieweken 

Instructie

instructieweken

De instructieweken die wij organiseren bieden ruiters en amazones een uitstekende gelegenheid om zowel dieper in te gaan op de reguliere dressuur- en springlessen, als om kennis te maken met meerdere facetten van de paardensport. Te denken valt aan theoretische aspecten, verzorging, longeren, voltigeren en kennis van het harnachement. Ook verzorgen wij Engelstalige instructieweken voor zowel volwassenen als kinderen. Onze persoonlijke begeleiding staat daarbij voorop!

Manege de prinsenstad

Oefenspringen

Instructie

Oefenspringen

Regelmatig worden er op de Prinsenstad professioneel opgezette oefenparcoursen georganiseerd. Het is een ideale manier om onder uitstekende omstandigheden te kunnen trainen. Indien gewenst kunnen onder professionele begeleiding en met veel persoonlijke aandacht jonge paarden met hun ruiters, onervaren combinaties of geroutineerde ruiters en amazones een mooi aangekleed parcours rijden.

Wij vinden het erg belangrijk om op deze manier de springsport in de regio en vooral ook de startende jeugd de springsport te stimuleren. Deze oefenparcoursen variëren in hun aanbod, afhankelijk van de tijd in het jaar. Soms kan een oefenparcours ook worden gecombineerd met een wedstrijd. Deze parcoursen staan niet altijd vermeld in onze Klepper. Voor het actuele aanbod kunt u het beste contact opnemen met de familie Duijndam, de agenda op deze website of onze Facebookpagina raadplegen.

Manege de prinsenstad

Recreatie

Instructie

Recreatie bij de manege

Ook wordt er aandacht besteed aan recreatie onder begeleiding met buitenritten op bepaalde zon-­ en feestdagen in het natuurgebied van het Delftse Hout en het polderlandschap van Midden-Delfland. Tevens wordt er op aanvraag meninstructie geboden aan mensen die bij ons aangespannen rijden. Natuurlijk kunnen ruiters en amazones met een eigen paard of pony ook zelf een heerlijke buitenrit maken in het aangrenzende gebied van de gemeente Midden-Delfland.