Manege de prinsenstad

Evenementen

Op de terreinen van Manege de Prinsenstad vinden naast wedstrijden ook een groot aantal landelijke evenementen plaats. Dit zijn o.a. het Prinsenstad VWF Dressuur & Springen, nationale Subtop dressuurwedstrijden en ons grote Outdoor en Indoor Concours Delft.

Traditionele familie evenementen zijn de:
- Grote Jaarlijkse Open Dag met vele prachtige clinics en demonstraties
- Lente Fair met fraaie showblokken en een groot aanbod aan stands
- Buitenritten met aansluitend BBQ
- Nieuwjaarsreceptie: opening door de Champagne Carrousel
- Paas en Kerst springwedstrijden met dagvullend programma

Al deze evenementen kunnen alleen maar geslaagd verlopen met dank aan de vele trouwe vrijwilligers die ons team zo geweldig ondersteunen!

Manege de prinsenstad

open dag

evenementen

JAARLIJKSE OPEN DAG

Eigenlijk is het elke dag open dag op de manege maar tijdens de officiële open dag gaat de aandacht uit naar iedereen die niet bekend is met het bedrijf maar graag een kijkje wil komen nemen op de manege. Ook is deze dag opgezet om geïnteresseerden te inspireren en te laten zien welke mogelijkheden er zijn om de sport te beoefenen. De open dag op de Prinsenstad is namelijk een ware happening met veel mooie hippische demonstraties, rondleidingen en gratis ponyrijden.
Na de rondleidingen wordt de mogelijkheid geboden onder het genot van een kopje koffie in de kantine de bedrijfspresentatie van de Prinsenstad te bekijken. Een feestelijke dag die altijd midden september plaatsvindt.

Manege de prinsenstad

lente fair

eVENEMENTEN

lente fair

In de maand mei organiseren wij sinds een aantal jaren een fantastisch mooi familie evenement: de Prinsenstad Lente Fair. Een bijzonder dag voor iedereen die houdt van de paardensport in combinatie met een gezellige dag uit. De ochtend start veelal met een springwedstrijd en daarna volgen er prachtige demonstraties en clinics. Fraaie hengstenshows, aangespannen rijden, spectaculaire springshow. Er is van alles te zien en te beleven. Ook in de binnen rijbaan is het goed toeven. Er staat daar een prachtig dorp opgesteld van stands op het gebied van mode, accessoires, woondecoratie, ruitersport en nog veel meer. Bij mooi weer staan deze stand overigens buiten opgesteld. Ook kunnen kinderen gratis ponyrijden, knutselen en andere kinderspelen beoefenen. Tevens is een gedeelte vrijgemaakt voor een fancy fair waar iedereen zijn (paarden)spullen kan ruilen of verkopen. Een jaarlijks niet te missen evenement voor de hele familie!

Een van de demonstraties tijdens de Lente Fair, de verklede carrousel van de Delftse Ponyclub.

Manege de prinsenstad

VWF dressuur & springen

evenementen

vwf dressuur & springen

Het is inmiddels een begrip geworden binnen paarden minnend Nederland: het Prinsenstad VWF Springen & Dressuur. Al jaren organiseert de Fokvereniging VWF ZH West bij ons twee keer per jaar een keuring voor jonge paarden. In het voorjaar is dat het Open Kampioenschap vrij springen voor 3-jarige springpaarden en een aanlegtoets voor 4-jarige springpaarden. En in het najaar is dat een aanlegtoets voor 3-jarige rijpaarden die strijden om de Kalfsbeek Dressuurbokaal.

Winnaar VWF Dressuur 2021

Een vakkundig jury team selecteert alleen de echte dressuur- en spring toppers. Diverse paarden die voorheen hebben deelgenomen, hebben zich later bewezen in de sport of fokkerij.

Manege de prinsenstad

Onderling KAMPIOENSCHAP

eVENEMENTEN

PRINSENSTAD KAMPIOEN

Voor de trouwe klanten onder ons is het duidelijk wat de Tweede Pinksterdag op Manege de Prinsenstad betekent. Tijd voor de ontknoping van de ware kampioenen dressuur en springen van Manege de Prinsenstad. Tijdens deze kampioenschapswedstrijd waar alleen de beste combinaties zich voor hebben geselecteerd, wordt het eremetaal verdeeld binnen de disciplines dressuur en springen op uiteenlopend niveau.  Dit geldt voor zowel mensen met een eigen paard of pony als voor mensen die bij ons op manegepaarden- of pony’s rijden. De wedstrijdpunten die tijdens deze finale dag worden behaald tellen dubbel, zodat de kampioenswedstrijd een extra spanningselement meekrijgt. Aan het einde van de dag kunnen alle mensen genieten van de deelnemers die te paard imposante sluitingparades rijden.

Tijdens het grote kampioenschap traditioneel op Tweede Pinksterdag wordt de laatste en alles beslissende wedstrijd gereden. De dag wordt altijd op indrukwekkende wijze afgesloten met meerdere parades. Speciaal voor de jeugd bestaat de Jeugdvereniging de Kwikzilver. Deze organiseert onderlinge dressuur- en springwedstrijden voor kinderen tot 18 jaar. Zowel ruiters en amazones met een eigen paard of pony als kinderen die op manegepaarden of pony's rijden kunnen lid worden van deze vereniging. Ook hiervoor is een speciaal Kwikzilver kampioenschap in de maand december op de Prinsenstad. En Prinsenstadkampioen worden, dat is een ware ere kwestie!

Manege de prinsenstad

Landelijke wedstrijd

wedstrijden

Landelijke wedstrijden 

Het hele jaar door organiseren zowel de Rijvereniging De Prins voor paarden als de Delftse Ponyclub voor pony's landelijke wedstrijden. Verschillende ruiters en amazones van binnen en buiten de manege nemen hieraan deel. Zij streven naast het plezier van de dag, naar een positief beoordeelde proef die voor promotie naar een hoger wedstrijdniveau kan zorgen. Daarnaast vindt op de Prinsenstad twee keer per jaar het grote Concours Delft Delft Indoor & Outdoor plaats. Zie hiervoor de speciale pagina Concours Delft.


Manege de prinsenstad

Subtop

Wedstrijden

subtop dressuur

Subtop dressuurwedstrijden worden georganiseerd voor combinaties van een hoog niveau. Dit zijn de klassen ZZ-Zwaar, Lichte, Midden en Zware Tour, Junioren en Young Riders. Subtopwedstrijden staan garant voor goede locaties en hoog gekwalificeerde juryleden. U kunt regelmatig combinaties vanuit deze klassen komen bekijken op Manege de Prinsenstad.