Manege de prinsenstad

Historie

Hoe het allemaal begon …

De oorsprong van Manege de Prinsenstad begint met de liefde voor paarden van de heer Duijndam Senior. Levend en werkend op de boerderij werd hij als fervent landelijk ruiter in de zestiger jaren met diverse paarden kampioen van Zuid-Holland en Brabant voor zowel Z-springen als Z-dressuur.

Opa met zijn paard Trude
Op de boerderij aan de Rotterdamseweg, waar het allemaal begon. Moeder Cor met op haar schoot Jos, Els links en Yvonne (op schoot bij Els) en rechts Anton met Gabrie
Pa Duijndam met enkele kalven
Anton in de raamopening van de stal
Manege de prinsenstad

Sinds 1968

Manege de prinsenstad

sinds 1968

Toen het land waarop de boerderij gevestigd was, werd onteigend, begon Theo Duijndam met zijn vrouw en gezin samen met de Familie van de Kamp op een nieuwe plek een kleine manege. Deze groeide uit tot het huidige complex van Manege de Prinsenstad aan de Rijksstraatweg 145 te Delft. In 1967 werd de start gemaakt met de bouw van Manege de Prinsenstad en in april 1968 werd de manege officieel geopend door de burgemeester van Delft.

"Een dergelijke instelling is broodnodig in een stad als Delft."
De Delftsche Courant
De loco-burgemeester van Delft opent Manege de Prinsenstad in 1968
Manege de prinsenstad

Uitbreiding

Manege de prinsenstad

Uitbreiding

Door de jaren heen is de manege steeds verder uitgebreid tot een uitgebreid complex met een verscheidenheid aan stallen en een groot aanbod aan overdekte accommodaties. Zo zijn er drie binnen- en vier buitenrijbanen, een aparte springpiste, een overdekte paddock, een overdekte stapmolen, twee overdekte longeercirkels waarvan één van deze overdekte cirkels speciaal is ingericht als lesruimte voor beginnende ruiters en amzones, inclusief ruimte voor ouders en andere bezoekers om mee te kijken tijdens de les.

Manege de prinsenstad

Erkenning

Manege de prinsenstad

erkenning

In de jaren tachtig en negentig ontving de familie Duijndam van Manege de Prinsenstad als eerste manege van Nederland de drie en later vier sterren erkenning van de Federatie Nederlandse Ruiter Sportcentra (FNRS). Deze overkoepelende branche organisatie voor maneges hanteert tegenwoordig een hoogste erkenning van vijf sterren die Manege de Prinsenstad geruime tijd geleden toegekend kreeg.

Als ultieme bekroning werd Manege de Prinsenstad tweevoudig winnaar van de prestigieuze prijs Hippische Ondernemer van het jaar, zowel in 2006 als in 2012. In 2012 was de jury onder de indruk van de dynamische groei van het bedrijf en concludeerde dat het “zeer professionele familiebedrijf zich nog verder heeft ontwikkeld op het gebied van uitstraling, uitbreiding van accommodatie, uitbreiding van activiteiten, dierenwelzijn en het financieel rendement.

"Manege de Prinsenstad is een statig familiebedrijf voortdurend onderhevig aan kwaliteitsverbetering en een voorbeeld voor kwalitatief uitstekend en innovatief ondernemerschap."
Vakjury Hippische Ondernemersprijs 2006